БИО КОКОСОВО МАСЛО

Заплащате този продукт при доставка.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една обща кошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма РАПИДО.

При поръчка над 50 лв. доставката е безплатна!

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни.

Всички други общи условия на nuevo.bg

БИО КОКОСОВО МАСЛО

Артикулен номер #2658
Стойност: 15.99 лв.
Спестявате: 10.00 лв.
5.99 лв.
Закупени: 808
При поръчка над 50 лв. получавате безплатна доставка до адрес!
ОСТАВАЩИ БРОЙКИ: 13
Добави в количката за 5.99 лв.
Ограничена оферта

БИО КОКОСОВО МАСЛО.

Кокосовото масло се извлича от ядката на кокосовия орех чрез пресоване. Най-разпространено е производството на кокосово масло във Филипините и Малайзия. Днес милиони хора по цял свят използват кокосовото масло като основна мазнина за готвене. При ниски температури (под 24 ºC), кокосовото масло има кремообразна до твърда текстура (под 18 ºC) и бял цвят, а при високи градуси (над 25ºC) наподобява олио и има чист прозрачен цвят. Масовото кокосово масло по-често е горещо пресовано – причината е, че така се извлича с 90% повече мазнина от ядката и крайният продукт е много по-достъпен ценово. Този метод на пресоване е ефективен по отношение на количество/цена, но не и качество. Полезните вещества и свойства на кокосовото масло се запазват само когато то е извлечено посредством студено пресоване.

Студенопресованото кокосово масло има много полезни за организма свойства – както при вътрешна консумация, така и при абсорбиране от кожата и косата. Именно заради това то добива такава световна популярност в кулинарията и козметиката.

Кокосовото масло съдържа над 90% наситени мастни киселини. От тях 50% са лауринова киселина – тя е изключително полезна за балансиране на нивата на холестерола в кръвта. Няма друго масло с толкова високо съдържание на лауринова киселина. Важно свойство на кокосовото масло е, че не се окислява при печене и пържене за разлика от повечето мазнини, които са изградени от дълговерижни наситени мастни киселини. Маслото от кокос е изградено предимно от средноверижни мастни киселини. Знае се, че дълговерижните мастни киселини водят до завишаване на лошия холестерол (LDL) в организма, което от своя страна повишава риска от сърдечно съдови заболявания. За сметка на това средноверижните мастни киселини се преобразуват в добър холестерол (HDL). Това подобрява и усвояването на мазнини от организма и храносмилането. Кокосовото масло има много висока точка на горене и това го прави една от най-добрите и полезни мазнини за готвене.

 

Външно, кокосвото масло се абсорбира лесно от кожата, омекотява и подобрява бариерните й функции, без да запушва порите. Кокосовото масло е лесно за нанасяне поради ниската си точка на топене – при контакт с тялото се втечнява и лесно попива при лек масаж в кожата. Маслото подхранва и възстановява външния слой на епидермиса. Заздравената по този начин кожа е по-малко слконна към дехидратация и раздразнения. Kокосовото масло е мощен антиоксидант, който подмладява организма и тялото и намалява нуждите от витамин Е. Не случайно то е и честа съставка в натуралните сапуни – има силни естествени противогъбични и антибактериални качества. При масаж, кокосовото масло има лек охлаждащ ефект, намалява болките в ставите и мускулите, а приятният екзотичен аромат успокоява нервната система.

 

Кокосовото масло е лесен за употреба универсален продукт от природата – както за готвене, така и за разкрасяване. Именно затова е и толкова удобен за всяка жена и във всеки дом.

 

100% ОРГАНИЧНО

100% НАТУРАЛНО

БЕЗ КОНСЕРВАНТИ

БЕЗ ПАРФЮМ

БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ

НЕ Е ТЕСТВАНО НА ЖИВОТНИ

ПОДХОДЯЩО ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА

ПОДХОДЯЩО ЗА КУЛИНАРНИ ЦЕЛИ

ПОДХОДЯЩО ЗА ДИРЕКТНА КОНСУМАЦИЯ

© 2015-2016. nuevo.bg. All Rights Reserved